Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Κάλυψη σακούλων!!! Μake-Up Ματιών!!! Permanent Βλεφαρίδων!!!


ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ


Θα πρέπει να καταλάβουμε πως είναι η σακούλα, σχηματικά μοιάζει με ένα ξαπλωμένο μισοφέγγαρο, που φουσκώνει στην μέση & αδειάζει στα τελειώματα! Επίσης έχει βάρος & κάνει σκιά από κάτω! Για να την καλύψουμε θα πρέπει να βάλουμε σκούρο κονσίλερ στο κέντρο της σακούλας,το οποίο θα σβήνει προς τα άκρα! Την σκίαση από κάτω θα την καλύψουμε με ανοιχτόχρωμο κονσίλερ απλώνοντας απαλά τα άκρα. Τελειώνουμε με μια ελαφριά και διάφανη πούδρα!

MATIA


Τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, για αυτό είναι πολύ σημαντικό να τονίζουμε το βλέμμα μας σωστά! Ισχύει ο ίδιος κανόνας του μακιγιάζ, ότι εξέχει τοποθετούμε σκούρο και ότι είναι πιο μέσα (δηλαδή κοιλότητες ) βάζουμε ανοικτό για να το προβάλουμε & να δώσουμε φως!

Σύμφωνα με το σχήμα
 • Μικρά μάτια- τα μικρά μάτια δεν ενδεικνύεται να τα περιορίζουμε με σκούρα μολύβια ή σκιές, που εφαρμόζονται κοντά στις βλεφαρίδες! Προτιμούμε φωτεινές, ανοιχτόχρωμες σκιές & μολύβια, ακόμα ένα άσπρο μολύβι στο εσωτερικό του ματιού θα μεγαλώσει οπτικά τα μάτια μας! (εικ.6)
 • Μεγάλα μάτια- τα μεγάλα μάτια, αντιθέτως "θέλουνε" σκούρα χρώματα, ώστε οπτικά να μικραίνουν & να φαίνονται πιο ισορροπημένα σε σχέση με το πρόσωπο! Το μολύβι ενδεικνύεται να είναι έντονο & παχύ, επίσης μπορούμε να βάλουμε ένα μαύρο μολύβι στο εσωτερικό του ματιού!( εικ.5)
 • Χαλαρό άνω βλέφαρο- ή το πεσμένο βλέφαρο, το οποίο σκεπάζει μερικώς το μάτι, θα πρέπει να μάθουμε να το μακιγιάρουμε όταν είναι ανοικτό & εμείς κοιτάμε ίσια μπροστά στο καθρέφτη! Στο πιο πεσμένο κομμάτι του άνω βλεφάρου θα τοποθετήσουμε σκουρόχρωμη σκιά, την οποία θα πρέπει να την απλώσουμε καλά!
 • Καθοδικά μάτια- τα καθοδικά μάτια καλό να τονίζονται αρκετά στο άνω εξωτερικό κανθό & στο κάτω εσωτερικό κανθό του ματιού, ενώ να φωτίζουμε το κάτω εξωτερικό κανθό & βάζουμε λίγη μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες! Οι σκιές θα πρέπει να απλώνονται & να σβήνονται πολύ καλά!(εικ.4)
 • Κοντόφθαλμα μάτια- τα κοντόφθαλμα μάτια είναι τα μάτια που είναι τοποθετημένα κοντά ένα στο άλλο! Εφαρμόζουμε ανοιχτόχρωμες, φωτεινές σκιές στο εσωτερικό μέρος του ματιού, ενώ σκουρόχρωμες στο εξωτερικό κανθό με πολύ μάσκαρα!(εικ.2)
 • Αραιόφθαλμα μάτια- τα αραιόφθαλμα μάτια είναι τα μάτια που έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, για αυτό, εφαρμόζουμε σκούρο χρώμα στο έσω κανθό του ματιού με αρκετή μάσκαρα, ώστε οπτικά να τα φέρουμε πιο κοντά ένα στο άλλο!(εικ.3)
 • Εξόφθαλμα μάτια- τα εξόφθαλμα μάτια είναι τα μάτια που εξέχουν αρκετά από τις κόγχες των ματιών & φαίνονται μεγάλα! Για να ισορροπήσουμε τον όγκο το καλύπτουμε όπως τις σακούλες κάτω από τα μάτια, δηλαδή βάζουμε σκούρο χρώμα ( είτε κονσίλερ είτε σκιές ) στην μέση του ματιού το οποίο το ανοίγουμε σιγά σιγά προς τα άκρα! Μπορούμε να βάλουμε ένα πιο σκούρο & πιο παχύ μολύβι ματιών το οποίο & πάλι θα πρέπει να το σβήσουμε απαλά προς τις άκρες! (εικ.1)
 • Εσώφθαλμα μάτια- τα εσώφθαλμα μάτια είναι τα μάτια που είναι τοποθετημένα βαθιά μέσα στη κόγχη & "δεν έχει πολύ φως"! Αυτά τα μάτια τα τονίζουμε βάζοντας ανοιχτόχρωμες, ιριδίζουσες, γυαλιστερές σκιές, ώστε να δώσουμε φως!

Σύμφωνα με το χρώμα των ματιών

Αποφεύγουμε να βάζουμε ίδιο χρώμα των σκιών με το χρώμα των ματιών! Το χρώμα των ματιών μας τονίζεται με την απέναντι χρωματική ομάδα,δηλαδή:

 • Καστανό χρώμα- τονίζεται με όλους τους τόνους του μπλε- μπλε, μωβ, θαλασσί, γαλάζιο, τιρκουάζ!
 • Πράσινο χρώμα- τονίζεται με όλους τους τόνους του κόκκινου- μπορντό, τριανταφυλλί, ροζ, φούξια, μελιτζανί!
 • Μπλε- γαλάζιο- τονίζεται με όλους τους τόνους του καφέ- μπεζ, μπρονζέ, πορτοκαλί, σοκολατί!
 • Το δαμασκηνί χρώμα ταιριάζει σε όλα τα χρώματα των ματιών!!!

ΒΛΕΦΑΡΙΔΕΣ 

Βαφή βλεφαρίδων

Κανένα μακιγιάζ δεν μπορεί να αναδειχτεί χώρις την χρήση της μάσκαρα! Κάποιος μπορεί να διαλέξει να κάνει βαφή βλεφαρίδων για να μην χρησιμοποιεί καθημερινά την μάσκαρα. Η διαδικασία διαρκεί 10 λεπτά και το αποτέλεσμα κρατάει 1 με 1.5 μήνα!

Περμανάντ βλεφαρίδων

Επίσης, κάποιες βλεφαρίδες είναι εντελώς ίσιες, ακόμα & καθοδικές, με το αποτέλεσμα να σκεπάζουν τα μάτια & να αλλοιώνεται το βλέμμα! Με το περμανάντ οι βλεφαρίδες γυρίζουν, σαν να τις έχετε γυρίσει με το ειδικό ψαλίδι για βλεφαρίδες, ξεσκεπάζοντας το μάτι! Η διαδικασία διαρκεί 40 λεπτά και το αποτέλεσμα κρατάει για 1 με 1.5 μήνα!

Αν τελειώσαμε το μακιγιάζ των ματιών και δεν μας αρέσει
Βουτάμε μια μπατονέτα σε ένα υγρό φον-ντε-τεν (βάση) & ρολάρουμε την απαλά πάνω στην σκιά! Όταν στεγνώσει η περιοχή, ακολουθούμε την διαδικασία του μακιγιάζ από την αρχή - κονσίλερ, βάση, πούδρα, σκιές & μάσκαρα!


Περιμένω τις εντυπώσεις σας & την προσωπική σας εμπειρία ή μη πάνω σε αυτό το προϊόν! Το έχει δοκιμάσει κάποια απο σας??? Έχει κάποιο άλλο να μας προτείνει???

Σας ευχαριστώ για την στήριξή σας!!
Ρένα!!!

3 σχόλια:

 1. Πολύ καλές συμβουλές!!!Τέλειο μακιγιάζ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ πολύ αναλυτικό και χρήσιμο post!!! Μπράβο κορίτσι μου!!! xx Menia

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστώ πολύ που επισκεφθήκατε την σελίδα μου! Όλα τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα!!! Να είστε πάντα καλά & μην ξεχνάτε!!! Η ομορφιά είναι δική μας επιλογή!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...